2011. november 15., kedd

Új lámpa az olasz manufaktúrától

Állólámpában nem bővelkedik a cég, ez igaz, de amit megálmodnak, az úgy tökéletes ahogy van! Több stílushoz társítható, igen jól szerkesztett fényforrás, már csak ha azt figyelem, hogy az asztal körbejárható!


Barbara

2011. november 14., hétfő

A magyar Harry Potter... könyvajánló

Kicsit megkésve (áprilisban már megjelent a könyv), de megszereztem és igen hamar el is olvastam Nyulász Péter: Helka c. könyvét.








Helka legendája a Balaton elfelejtett mítoszai közé tartozik. Ismerd meg őket és döntsd el: elhiszed -e, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták a mindannyiunk szívében ott élő Balatont!
Nagyobb gyermekek és gyermek lelkű felnőttek figyelmébe ajánlom, akár karácsonyra is! Kalandra fel!


Barbara

2011. november 8., kedd

Mint kertészfeleség...

...azóta más szemmel nézem a kerteket, rámragadt...eltanultam, megszoktam, nagyobb az örömöm!
Latin nevek, fajták, társítások, mit mivel, hova, színkombinációk (ez tegyük hozzá mániámmá vált, túlzásba viszem, tudom nagyon is).
Nem vitás, elkötelezett növénybarát lettem (voltam is , de nem ennyire)!

Az elkötelezett növénybarát számára a kertészkedés olyan szenvedély, amelynek kielégítésére, minden mást felejtve, rengeteg időt (nem túlzás tényleg rengeteget) és figyelmet szentel, mások számára viszont a kertészkedés nem több, mint a házi munka külső téri formája, mindennapos tennivaló, melynek célja, hogy megakadályozzuk a teljes káoszt.

E két szélsőséges eset közé tartozik az emberek nagy többsége, na persze sok tényező befolyásolja pl.anyagi helyzet, idő, tér....stb. Lényeg, hogy kevés ember akad, aki nem talál szépséget és örömöt a kertben!

Az én örömöm, hogy állandóan változik, mindig más képet nyújt, más érzést kelt, itt nemcsak az évszakokra gondolok, hanem például egy virág növekedésére.

Amit én külső szemmel tapasztalok, hogy a kerttervezés világába végre létrejött a különböző szakterületek találkozása. Az építész a környezetrendezőkkel, a kertészek a szobrászokkal, kemencésekkel beszélgetnek és olyan kerttervek születnek, melyek nagyon izgalmasak számomra. Csak így tovább!!!

Az igazsághoz a negatív példák is hozzá tartoznak (sajnos), azt hiszem a hozzá nem értők inkább forduljanak szakemberhez, ha pedig eddig már eljutottak gondolatban, itt is fontos a jó szakember kiválasztása.
Nekem szerencsém van a párom az!  Az Etterkert ITT elérhető! Már csak a honlap miatt is érdemes belenézni.





Barbara

2011. november 4., péntek

Van füled hozzá?

" Azokban a korokban, amikor az ember még sokkal inkább volt része a természetnek, mint a tömegélményeknek, a balatoni emberek hajnalban leballagtak a tóhoz, hogy megnézzék a vizet.

A Balaton vizének tükre mindent elmondott az eltelt éjszakáról, a reggelről, az elkövetkező órákról, a szelekről, a felhők tartalmáról, a madarak vonulásáról, sőt még a mögötte cikkanó halak kedvéről is. 

Aki a vizet nézte, egységes egészet látott: lombokat, szusszanó nádast, kavicsot, madártoll-villanást, szomjas négylábút, békésen ringó ladikot, végtelenbe úszó íveket a távolban.

Ha körbevezette a tekintetét, láthatta, hogy a falubélije is a parton áll, aki már bevégezte a táj kémlelését, s most épp fülel.
A tó olykor suttog, máskor locsog, néha ordít, telente zörög és recseg: de mindig mond valamit annak, akinek füle van hozzá.
Mindannyiunk homloka mögött ott pereg az a bizonyos mozgókép, amelyet egy szerencsés pillanatban kaptunk meg az égtől:
mindannyiunknak van balatoni története, és minden történetnek vannak üzenetei...."
                                                                Dlusztus Imre                                             

Az én "titkom"  is ehhez kapcsolódik, melyet lassan, ráérősen bontogatok előttetek vegyítve a galéria életével. Ki tudja hogyan és mikor jön össze valójában, ami a fejben már megszületett és elindult előre, hogy valósággá váljon... Mostanában minden olyan bizonytalan, egy azonban biztos...hamarosan lesz füled hozzá!



Barbara